Sterzingen 2022

In 2021 kon het klassieke Sterzingen door de coronacrisis niet doorgaan. Hoewel er ook in 2022 nog heel wat van die crisis voelbaar is, trokken Sterzangers toch weer voorzichtig op pad. We bieden je enkele sfeerbeelden.

Verslagen

 • Scherpenheuvel
  Vorig jaar kon het niet, mocht het niet. Maar dit jaar zijn we weer gaan Sterzingen voor Missio. We hebben ons weer geposteerd op het voorplein van de basiliek te Scherpenheuvel en mochten de gelovigen een gelukkig en gezegend nieuwjaar wensen. Onze actie leverde € 260,00 op.
  - Elly Mattheus
 • Turnhout West
  Dit jaar, na een jaar onderbreking door corona, mochten onze vormelingen terug Sterzingen aan de deuren van onze beide parochiekerken.
  Op zaterdagavond voor de avondviering van 17u zongen 12 vormelingen uit volle borst aan de OLV Middelareskerk en op zondagmorgen zongen 23 vormelingen voor de viering van 11u aan de Pinksterkerk.
  De mooie ronde som van €200 zal door de penningmeester van de kerkraad van de Pinksterkerk aan Missio eerdaags worden gestort.
  - Liliane Eykens
 • Sint-Martens-Lennik
  Op zaterdag 8 januari 2022 trokken 24 kinderen (kandidaat-vormelingen) verdeeld in groepen door de straten van Sint-Martens-Lennik van deur tot deur om de blijde boodschap te verkondigen: Jezus is geboren voor iedereen.
  Na het Sterzingen kregen de kinderen en hun begeleiders een heerlijke Luikse wafel en een warme chocomelk om terug op te warmen.
  Tijdens de zondagsviering op 9 januari in Sint-Martens-Lennik zongen de kandidaat-vormelingen nog een laatste keer hun liedje aan de kerststal buiten aan de kerk voor de aanwezigen.

  We zijn fier om 1410 euro te mogen storten voor Missio.
  - Magda Beeckmans

Foto's