Sterzingen

Sterzingen is wereldwijd een Missio-actie voor kinderen. Zij verkondigen, net als de Drie Wijzen, de Blijde Boodschap van Jezus’ geboorte. Tegelijk zamelen ze geld in voor hun leeftijdsgenoten wereldwijd.

Wat is Sterzingen?

Sterzingen is een grote Missio-actie. Om het voor jou bevattelijk te maken, gieten we alles in vier belangrijke weetjes.??

Sterzangers zijn de hedendaagse Drie Wijzen

Sterzangers trekken niet voor niets op pad rond het feest van de Openbaring, wat wij Driekoningen noemen. Ze verkleden zich ook niet voor niets als de Drie Wijzen. Net als zij, trekken Sterzangers rond om het Goede Nieuws van Jezus’ geboorte te voelen en te delen.

Sterzingen is internationaal

In België trekken jaarlijks heel wat groepen op pad. Scholen, misdienaars, vormelingen … Maar zij hebben bondgenoten in zo’n 140 landen! Van Colombia tot India, van Ghana tot Zweden: overal trekken Sterzangers de straat op.

Sterzingen komt voort uit de middeleeuwen

Sterzingen is dus een wereldwijde versie van het driekoningenzingen. Die laatste traditie gaat terug tot in de middeleeuwen. Toen gingen kinderen uit armere families rond het feest van de Openbaring van deur tot deur om geld te vragen. Zo droegen ze hun steentje bij aan het huishouden. Onze Sterzangers doen net hetzelfde, maar dan ten voordele van kinderen wereldwijd. De opbrengst van hun zangtocht gaat immers naar Missio om kinderprojecten wereldwijd te steunen.

Sterzingen is erkend als werelderfgoed

In 2015 erkende de UNESCO (de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) Sterzingen als immaterieel cultureel erfgoed. Een mooie erkenning voor de duizenden Sterzangers wereldwijd.

Downloads

Op onze algemene pagina met downloads vind je heel wat interessante documenten rond Sterzingen. Neem snel een kijkje!