Wereldwijd verbonden met eerstecommunicanten en vormelingen

logo kinderen helpen kinderenIn deze tijd van het jaar worden de eerste communies en vormsels gevierd, na een intensieve voorbereiding door vele catechisten tesamen met de pastorale herders. Dat is overal in de Wereldkerk zo.

Onze welgemeende gelukwensen voor alle kinderen en jongeren, en grote dankjewel aan allen die mee op pad gingen en ongetwijfeld nog verder gaan met deze jonge mensen in hun zoektocht naar God en hun geloof in hun leven.

Onder het motto ‘Kinderen helpen kinderen’ kan je ook je wereldwijde verbondenheid uitdrukken door aandacht te schenken aan kinderen die het moeilijk hebben. Missio-België heeft zich geëngageerd om het Centre Bakhita in Kameroen nog verder te steunen in hun werking als opvangtehuis van kinderen die anders geen thuis hebben. Het centrum is dankzij onze missionaire campagne 2023-2024 'Deel je vreugde'  ondertussen geopend.

Glimlachende kinderen in Centre Bahkita in Kameroen
De lach op het gezicht van de kinderen op de foto bewijst dat ze er zich goed voelen. Voor de dagelijkse werking is er echter nog hulp nodig om de kinderen een mooie toekomst te kunnen garanderen.

Wil je dit samen met ons doen, geef in de viering of aan je catechesegroep informatie over dit project of vraag aan vrienden en familie om het project te steunen tijdens je communie- of vormselfeest.
Je steun is welkom op rekeningnummer BE19 0000 0421 1012
met gestructureerde mededeling +++201/0202/31217+++.

Hartelijke dank voor al je inzet en solidariteit.

p. Théogène Havugimana
Directeur van Missio-België