Vaticaan vraagt (meer) dialoog tussen Noord-Korea en Verenigde Staten

Zuid-Korea is het nieuwe campagneland van Missio. Daar droomt men van eenheid op het Koreaanse schiereiland, van de hereniging van Noord- en Zuid-Korea dus. Heel wat spanningen staan dat in de weg. Diezelfde spanningen bemoeilijken de relatie tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. Het Vaticaan vraagt daar iets aan te doen middels dialoog, niet met wapens.

Vrede en dialoog

Vanuit christelijke inspiratie zoekt het Vaticaan immers naar het pad van vrede en dialoog. Te vaak in het verleden werd dat pad verlaten, met verschrikkelijke gevolgen. Denk maar aan Hiroshima en Nagasaki, die net 72 jaar geleden getroffen werden door een Amerikaanse atoombom. Ontelbare levens werden daardoor verwoest, zonder enig onderscheid.

Nucleaire wapens

De dreiging van kernwapens baart het Vaticaan misschien nog het meeste zorgen. Het is ondenkbaar dat sommige landen ze willen verwerven en inzetten, terwijl 123 landen net een akkoord tégen zulke wapens tekenden. Het Vaticaan benadrukt dat kernwapens, noch andere wapens, de oplossing kunnen zijn voor het conflict tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea.

Bron: Kerknet