P. Basil Rohan Fernandez op bezoek in België

Met het land Sri Lanka halen we de banden dit jaar wat sterker aan. Vandaar dat p. Basil Rohan Fernandez, nationaal directeur van Missio Sri Lanka een tiental dagen in België verbleef. We sommen hier kort de verschillende activiteiten op.
Op zondag 2 juni was hij te gast in de pastorale zone De Goede Herder in Haacht om er te concelebreren in de zonale viering en nadien te verbroederen met de lokale gemeenschap.

Basil Brugge1Maandag 3 juni was hij te gast in Brugge voor een ontmoeting met bisschop Lode Aerts en enkele leden van de beleidsploeg, en later die dag om deel te nemen aan de bijeenkomst van de stuurgroep Missiepastoraal van het bisdom Brugge in aanwezigheid van Dominique Ballegeer en Marleen Palfliet van Missiepastoraal bisdom Brugge.Basil_missio_3Dinsdag 4 juni was er eerst een ontmoeting op ons kantoor in Leuven en in de namiddag bezocht hij in Luik Regine Kerzmann onze diocesane verantwoordelijke.


Basil_Antwerpen1Woensdag stond een interview met Cathobel op het programma en in de namiddag was er in Antwerpen een ontmoeting met een aantal Sri Lankanen die als vluchteling naar België kwamen.
Basil_NederlandDonderdag begon met een voorstelling van de werking van Missio in Sri Lanka aan de medewerkerers van het nationaal secretariaat van België, gevolgd door een interview voor Otheo en Kerk & Leven, om vervolgens een bezoek te brengen aan mgr. Koen Vanhoutte, bisschop-referendaris voor Missio. ’s Avonds werd een kort bezoek gebracht aan Nederland waar Vincent Goulmy, nationaal directeur van Missio-Nederland hem ontving.

Basil_NamenVrijdag 7 juni stond een interview bij Radio Maria geprogrammeerd en ging de reis verder naar Namen voor een ontmoeting met Anastas Sabwe Kalenda, de diocesane verantwoordelijke van Namen.


Basil_sint_kwintenZondag was Basil te gast in de Internationale Gemeenschap van Sint-Kwinten in Leuven en hield er de homilie tijdens de zondagsviering, gevolgd door een ontmoeting in het Sint-Kwintenshuis.


Bsail_missioOp maandag werd zijn bezoek aan België afgerond met een eucharistieviering in onze kapel en een rit naar Zaventem.

Het resultaat van deze intense week zal u de komende maanden ontdekken tijdens de missionaire campagne 2024-2025.