Missiepastoraal bisdom Brugge en Missio slaan de handen in elkaar

Missio België en de dienst Missiepastoraal bisdom Brugge sloegen afgelopen maand de handen in elkaar voor een gezamenlijk “Informatie- en ontmoetingsmoment”. De contactpersonen voor Missiepastoraal en Missio werden met stip uitgenodigd op deze samenkomst. Bruggenbouwers werden ze genoemd of mensen die anderen inspireren en met elkaar verbinden. Op deze samenkomst waren zoals gewoonlijk ook afgevaardigden uit de missiekernen en de congregaties aanwezig. Ook zij zijn op hun manier “bruggenbouwers”.

Missio is geen eiland, maar maakt deel uit van een wereldwijd pauselijk netwerk. Ze bevordert de uitwisseling tussen mensen en gemeenschappen, veraf en dichtbij. Missio staat dan ook voor ontmoeting om samen te werken, dialoog met andere culturen en religies en solidariteit met christenen wereldwijd. Niet enkel in oktober, de missiemaand bij uitstek, maar het hele jaar door loopt de actie.

Missiepastoraal en Missio engageren zich voor een missionaire Kerk. Een die niet bang is op zoek te gaan naar schapen buiten de kudde uit angst de eigen schapen te verliezen. Of zoals paus Franciscus in Evangelii gaudium schreef: ‘Ik droom van een missionaire keuze, een die in staat is alles te veranderen’.