Kardinaal Filoni: Missie is nooit voltooid

Tijdens de Algemene Vergadering van alle Missio-directeurs nam kardinaal Fernando Filoni het woord. Hij is prefect van de congregatie voor de evangelisatie van de volkeren.Kardinaal Filoni benadrukte tijdens zijn speech dat alle christenen een missie hebben.

Allemaal missionair

Allemaal moeten zij de Blijde Boodschap verspreiden. Die missie komt voor uit Gods liefde, die wij met elkaar moeten delen. Als elke christen die missie heeft, heeft elke kerkgemeenschap dezelfde missie en hetzelfde statuut. Kardinaal Filoni vraagt daarom een einde te maken aan de tweedeling tussen 'zendende' en 'ontvangende' kerken.

Voor altijd missionair

Verder benadrukt kardinaal Filoni dat onze missie nooit voltooid is. Gods liefde is oneindig en vernieuwt voortdurend, dus ook onze missie. Bovendien veranderen kerkelijke en maatschappelijke omstandigheden, waardoor steeds nieuwe uitdagingen opduiken. Geen enkele kerkgemeenschap is ooit 'af': ze moet altijd groeien, vernieuwen, zich bekeren. Persoonlijke getuigenissen zijn daarvoor erg belangrijk.

Bijzondere missiemaand

Net als bisschop Rugambwa keek kardinaal Filoni al uit naar de bijzondere missiemaand in oktober 2019. In 2019 vieren we de honderste verjaardag van de apostolische brief Maximim Illud, waarin paus Benedictus XV nadenkt over de christelijke missie na de Eerste Wereldoorlog. Kardinaal Filoni roept op van oktober 2019 een bijzondere maand van gebed, liefdadigheid, catechese en theologische reflectie over missie te maken.

Bron: Agenzia Fides