Jouw steun in kaart gebracht

In 2016 konden we opnieuw rekenen op heel wat solidariteit. Bedankt! Daardoor kunnen we € 1 867 160,14 vrijmaken voor projecten wereldwijd.

Diverse steun

Met dit bedrag steunt Missio diverse projecten. Ze zijn onder te verdelen in drie luiken:

  1. Projecten rond geloofsverspreiding. Gedreven door het evangelie, helpen deze projecten de Blijde Boodschap verder door te geven. Missio helpt lokale kerkgemeenschappen het geloof te beleven. Daarom steunen we bijvoorbeeld de bouw van kerken en parochiecentra.
  2. Steun aan seminaristen en kerkelijke verantwoordelijken. Missio steunt de vorming van seminaristen, priesters en andere kerkelijke verantwoordelijken. Zo kunnen zij met de nodige bagage hun gemeenschap begeleiden in het geloof en daarbuiten.
  3. Steun aan kwetsbare kinderen. Missio steunt projecten voor de meest kwetsbare kinderen wereldwijd. Vaak zijn dit onderwijsprojecten, omdat goed én betaalbaar onderwijs belangrijk is om een betere toekomst te krijgen. Verder steunt Missio bijvoorbeeld weeshuizen of projecten voor straatkinderen.
Gebruik giften Missio 2016

Nigeria centraal

Een groot deel van onze steun gaat dit jaar naar projecten in Nigeria. Dat was het gastland van onze oktobercampagne in 2016. De kerk maakt er de 'werken van barmhartigheid' heel concreet en tastbaar.

We hopen dat we ook in 2017, en nog lang daarna, op jouw steun mogen blijven rekenen.