Hedendaags veelluik ‘Lc 24, 13-35’ (De leerlingen van Emmäus) in Sint-Pieterskerk Leuven

Wanneer zat je laatst met de handen in het haar? Zag je het even niet meer zitten? Wie of wat gaf je moed om weer verder te gaan, om terug vreugde te vinden? Een bekende, onbekende, Iemand? Een mooie tekst, een Bijbelvers, delen met elkaar? Hoe sterkt een ontmoeting ons om niet bij de pakken te blijven zitten?

Het zijn maar enkele vragen die het schilderij Lc 24, 13-35 kunnen oproepen. Chantal Leterme, gekend van www.bijbelin1000seconden.be en enkele boeken, schilderde een origineel en hedendaags veelluik over het verhaal ‘De leerlingen van Emmaüs’. Een van de negen panelen van dit treffend kunstwerk werd recent het campagnebeeld van Missio.
Vanaf donderdag 28 maart 2024 t.e.m. zondag 2 juni 2024 valt ‘Lc 24, 13-35’ te ontdekken in de monumentale Sint-Pieterskerk van Leuven. Je kan er alleen, met je gezin, je catechese- of geloofsgroep of … even stilvallen bij de beelden of aan de slag met denk- en doevragen.
De Sint-Pieterskerk is elke dag open van 10 tot 16u30, op zondag van 11 tot 16u30.

Meer informatie over het schilderij vind je hier.
Een begeleid groepsbezoek kan je aanvragen via vlbm@ccv.be of via coordinator@missio.be.
Dit initiatief wordt ondersteund door de Pastorale zone Leuven aan de Dijle, Missio, CCV en het Vicariaat Vlaams-Brabant Mechelen.