Allen missionair!

Nu Missiezondag (18 oktober 2020) nadert, heeft priester Tadeusz J. Nowak, secretaris van het pauselijke missiewerk voor de voortplanting van het geloof, een boodschap voor ons allemaal.

Vrijgevigheid

Missio is volledig afhankelijk van Gods voorzienigheid, doorheen de vrijgevigheid van de gelovigen. Zo kunnen we lokale kerkgemeenschappen helpen in hun groei. We zorgen ervoor dat zij kerkgebouwen hebben, maar ook ontmoetingscentra en scholen. We bieden mensen met een kerkelijke verantwoordelijkheid en leerkrachten een gedegen vorming.

Netwerk

De collecte van Missiezondag is daarvoor erg belangrijk. De opbrengst hiervan, afkomstig uit de hele wereldkerk, gaat immers naar het universele solidariteitsfonds van Missio. Zo kunnen we zorgen voor kerkgemeenschappen in arme landen. Het gaat daarbij niet om een zuivere financiële transactie. Missio bouwt binnen de wereldkerk een sterk netwerk uit, waarin uitwisseling, gebed en solidariteit centraal staan.

Gedoopt

Op die manier staat Missio volledig ten dienste van God, de paus en de wereldkerk. Missio biedt de kans aan elke gedoopte om missionair te zijn, om het evangelie door te geven in woord en daad. Elke gedoopte is missionair en elke gedoopte heeft deel aan de zending van de Kerk.

Pauline Jaricot

De eerbiedwaardige Pauline Jaricot, die onlangs een belangrijke stap in haar zaligverklaring zette, is daarbij een bewonderenswaardig voorbeeld. Zij ligt aan de basis van het werk voor de voortplanting van het geloof. Nederig en onvermoeibaar zette zij zich in voor de missie van de Kerk. Haar diep vertrouwen op God loodste haar door talrijke moeilijkheden. Nooit verloor zij haar geloof, omdat ze kracht putte uit de aanbidding van het heilig sacrament en uit de eucharistie. Haar nederigheid en trouw kunnen ons alle tot inspiratie zijn in onze persoonlijke missie. Ze bracht niet enkel God eer toe, maar werd ook een rolmodel voor alle gedoopten van het derde millennium.