ICT-actie

Het is belangrijk dat studenten weten wat er in de wereld gebeurt. Zeker de theologie en filosofie, belangrijke studies voor seminaristen, zijn voortdurend in verandering. Het internet kan hen daartoe toegang verschaffen. Maar daarvoor hebben ze natuurlijk een computer nodig. Internet is tegenwoordig in alle landen aanwezig, maar ICT-materiaal niet. Daarom schenkt Missio moderne computers en printers aan Afrikaanse seminaries.

Niet enkel seminaries kunnen rekenen op de ICT-actie. Ook religieuze gemeenschappen bijvoorbeeld. Bijvoorbeeld de zusters Servantes du Fils de Dieu uit Mwene-Ditu, in het zuiden van de Democratische Republiek CongoBekijk hieronder hun enthousiasme bij het ontvangen van de computers!

De Servantes du Fils de Dieu bedanken je voor de computers!

De Servantes du Fils de Dieu bedanken je voor de computers!

De Servantes du Fils de Dieu bedanken je voor de computers!
  • Streefdoel
    Dankzij steun van Missio konden we een computerklas inrichten. Zo hebben onze priesterstudenten toegang tot wereldwijde communicatie en de meest recente informatie. Natuurlijk gaat het schrijven van eindwerken nu ook een stuk vlotter.

    Alleen moeten we het nog steeds stellen met één computer per zes studenten. Ze gebruiken de computers voor hun studies en hun privéleven, bijvoorbeeld voor de communicatie met hun familie die ver weg woont. Samen met Missio streven we naar één computer per drie studenten. Help jij ons dat streefdoel waar te maken?
    - Nationaal seminarie van de Heilige Maria, Oeganda