Sint-Ulrikparochie wordt missionaire gemeenschap

Op 7 januari 2018 reikte Missio het label voor missionaire gemeenschappen uit aan de Sint-Ulrikparochie van Sint-Ulrikskapelle. We erkennen zo de inzet van deze parochie voor de wereldkerk. Werken aan een wereldwijd netwerk, van elkaar leren, elkaar een duwtje in de rug geven ...: de Sint-Ulrikparochie doet het allemaal!

Missiodag
In Sint-Ulriks-Kapelle leren kinderen en jongeren al vroeg over deze verbondenheid in de wereldkerk. Zo nemen de vormelingen elk jaar deel aan de Missiodag (Missio in alle kleuren). In het vicariaat Vlaams-Brabant&Mechelen doen daar jaarlijks zo'n 2000 vormelingen aan mee. Ze ontmoeten elkaar in het geloof, maar krijgen ook een open blik op de wereldkerk doorheen verschillende workshops.

Sterzingen
Ook solidariteit draagt de Sint-Ulrikparochie hoog in het vaandel. Daarom gaan de vormelingen jaarlijks op pad om mee te doen met het Sterzingen. Ze verkleden zich dan als de Drie Wijzen en trekken van deur tot deur om te vertellen dat Jezus is geboren. In ruil vragen ze een centje, dat ze dan aan de kinderprojecten van Missio wereldwijd geven. Na de eucharistie waarin het label werd uitgereikt, trokken de vormelingen daarvoor de straat op.

Missio - Sint-Ulrikparochie label missionaire gemeenschap

Foto's