Terugblik Sterzingen

Elk jaar rond 6 januari is het zo ver: wereldwijd staan Sterzangers op. Sterzangers zijn de hedendaagse Drie Wijzen: dappere mensen die aan iedereen willen vertellen dat Jezus is geboren en iedereen Gods zegen willen brengen. Ze willen ook iedereen de kans geven op een menswaardig leven. Daarom zamelen onze Sterzangers ook geld in voor kinderprojecten van lokale kerkgemeenschappen, die steun krijgen van Missio.

Ook in België doen elk jaar honderden kinderen en jongeren mee met het Sterzingen.


Ivoorkust

Dit jaar zamelden zij in het bijzonder geld in voor tienermoeders in Ivoorkust. We zagen dat dit project hen echt aangreep. "Wat moest ik doen, moest ik nu zwanger zijn?", zag je hen denken. "Op wie kan ik rekenen? Hoe zit dat dan met school?" Vragen die duizenden meisjes in Ivoorkust zich elk jaar moeten stellen. Dankzij onze solidaire Sterzangers kan de lokale kerkgemeenschap werken aan betere vorming, zodat tienermoederschappen vermeden worden. Meisjes die toch jong mama worden, kunnen rekenen op steun van de Kerk, zodat hun toekomst niet gehypothekeerd wordt.


Terugblik

Sterzangers zijn steeds een vrolijk, bont gezelschap. Toeschouwers worden helemaal vertederd. Bekijk het zelf in onze terugblik.