Sterzangers bereiden zich voor

Rond het feest van de Openbaring (6 januari - Drie Koningen in de volksmond) doen wereldwijd weer duizenden kinderen mee met Sterzingen. Ook in België. En die Belgische Sterzangers helpen wij graag in hun voorbereiding!

Sterzingen in vier kernwoorden

Sterzingen is eenvoudig uit te leggen in vier kernwoorden.
  1. Drie Wijzen: Sterzangers zijn de hedendaagse Drie WIjzen. Ze verkondigen de geboorte van Jezus.
  2. Middeleeuwen: Sterzingen gaat terug op een traditie uit de middeleeuwen. Toen gingen kinderen 'driekoningen zingen' om extra geld in te zamelen voor hun eigen gezin. Sterzangers zamelen geen geld in voor zichzelf, maar wel voor de kinderprojecten van Missio. In België steunen we deze editie in het bijzonder de straatkinderen van Venezuela.
  3. Internationaal: niet enkel die wereldwijde kinderprojecten geven een internationaal karakter aan Sterzingen. De actie zelf loopt ook over de hele wereld! In zo'n 140 landen trekken kinderen in precies dezelfde periode, met precies hetzelfde doel de straat op.
  4. Werelderfgoed: in 2015 erkende de UNESCO (de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) het Sterzingen als immaterieel cultureel erfgoed. Een mooie pluim op de hoed van zovele Sterzangers en een motiverend duwtje in de rug!

Meedoen?

Wil je graag meedoen met deze mooie actie? Weet dan dat het helemaal niet veel werk vraagt! Bovendien helpen wij je bij de voorbereiding. Je vindt een volledige gids en allerlei handige documenten op onze pagina met downloads. Contacteer ons zeker ook met al je (bijkomende) vragen op 02 679 06 42 of sterzingen@missio.be.

Val op! Nieuwe fluovestjes te koop

Begin januari is een donkere periode. Daarom is het belangrijk om goed op te vallen. Missio biedt je daarom fluovestjes voor het Sterzingen aan. Zo val je niet alleen op, je bent ook nog eens herkenbaar als Sterzanger. Een vestje kost 5 euro.