Sterzangers bereiden zich voor

Misschien lijkt het nog wat vroeg om aan het feest van de Openbaring te denken. En toch doen velen dat al! Zij bereiden zich immers voor op het Sterzingen: een actie van Missio voor kinderen, die zich afspeelt rond het feest van de Openbaring.

Drie Wijzen

Sterzangers zijn immers een hedendaagse versie van de Drie Wijzen. Een vrolijke bende die verkondigt dat Jezus is geboren voor alle mensen. Een groep die verantwoordelijkheid opneemt, de Ster volgt en het licht verspreidt.

Middeleeuwen

Onze Sterzangers doen dat al zingend. En daarvoor inspireren ze zich op een traditie die teruggaat tot de middeleeuwen. Toen gingen kinderen al zingend het dorp rond om geld in te zamelen voor het eigen gezin. Onze Sterzangers doen precies hetzelfde, maar dan wel voor de kinderprojecten van Missio.

Internationale actie

Sterzingen is een groots gebeuren. In zo'n 140 landen doen kinderen mee! Zo is Sterzingen de ideale actie om te werken rond verbondenheid en de wereldkerk. Bovendien steunen Sterzangers projecten van Missio in diverse landen. Onze Belgische Sterzangers zullen tienermoeders in Ivoorkust steunen.


Werelderfgoed

Ben je al onder de indruk van deze bijzondere, solidaire actie? Dat was ook de UNESCO, de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur! In 2015 erkende ze Sterzingen immers als immaterieel cultureel erfgoed.


Een website vol informatie

Om Sterzingen te organiseren heb je helemaal niet veel nodig. En met het weinige werk dat het vraagt, helpen wij je met plezier. Daarom verzamelden we heel wat handige, praktische documenten op deze website.
Toch nog vragen? Contacteer ons gerust op 02 679 06 34 of sterzingen@missio.be.