Solidariteit in tijden van pandemie

De laatste tijd spreken we in België vooral over versoepeling van de coronamaatregelen. We hopen snel terug te keren naar het normale leven en zien daarbij gelukkig voorlopig de coronacijfers dalen. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de situatie in India. Een nieuwe variant van het coronavirus zaait er ziekte, dood, verdriet, angst, wanhoop.

De Indiase Kerk wil alle inwoners van India nabij zijn. Als nooit tevoren weet zij zich geroepen om mensen in nood bij te staan. Katholieke scholen worden omgebouwd tot ziekenhuizen, de Indiase bisschoppen vragen dringend meer zuurstofvoorraad en het aantal vrijwilligers piekt. Toch is de situatie dramatisch. Want ook de Indiase Kerk moet zich redden met zeer beperkte middelen, ook al is de nood zo groot.

Daarom roepen wij je op tot een bijzondere golf van solidariteit, zodat de Kerk antwoord kan bieden op de zoveelste coronagolf. We beslisten al vooraleer deze noodsituatie uitbrak dat India het campagneland zou worden voor onze volgende missionaire oktobercampagne. Maar laten we onze solidariteit niet tot dan uitstellen. Ze is vandaag al nodig.

Steun de Kerk via Missio
Doe een gift:
BE19 0000 0421 1012 (mededeling: India)
of online