Poolse Sterzangers ontvangen door politici

Hoewel het Sterzingen (driekoningenzingen ten voordele van Missio) zich vooral rond 6 januari afspeelt, trekken dappere Sterzangers toch de hele maand januari op pad. Ook in Polen gebeurde dat. Daar gingen Sterzangers van Gliwice-Bojkowo niet zomaar naar eender welke deur: ze trokken naar de Senaat en het Huis van Afgevaardigden!


Voorbeeld

De voorzitter van de Poolse Senaat heette de Sterzangers van harte welkom. Hij noemde deze groep een voorbeeld voor kinderen wereldwijd. In deze kinderen ziet hoe hij kinderen zich inzetten voor een betere wereld.


Vrede

De jonge Sterzangers zijn natuurlijk ook onder de indruk. Maar ze willen vooral meegeven hoe belangrijk ze het vinden mee te doen met Sterzingen. "We moeten elkaar de hand reiken om vrede tot stand te brengen", getuigen ze. En de kerstperiode is daar toch de uitgelezen kans voor?


Kracht

Vol enthousiasme brengen de kinderen de Blijde Boodschap rond. Ze voelen dat ze een ongelooflijke kracht bezitten. Een kracht die mensen kan helpen. "Dankzij de inzet van zoveel mensen, met de steun van Missio, gebeuren mirakels!", zegt Sterzanger Martynka.

Op het einde van hun bezoek lieten de Sterzangers een boodschap van vrede en ontelbare goede wensen na. We hopen dat het de politici verwarmt en inspireert!