Het Afrika Filmfestival is terug!

De coronacrisis gooide ook bij het Afrika Filmfestival vaak roet in het eten. Maar van 1 tot 16 oktober staan ze er weer, nog steeds trots gesteund door Missio. Als Missio-sympathisant kun je aan verminderd tarief (6 euro in plaats van 9,5 euro) naar onderstaande films.

La nuit des rois
1 oktober om 20u00, Kinepolis, Bondgenotenlaan 145, 3000 Leuven
Een jongeman komt op een kritiek moment aan in de La Maca-gevangenis, diep in het woud buiten de Ivoriaanse stad Abidjan. Traditie dicteert dat tijdens een maansverduistering een ‘Roman’ wordt uitgekozen, iemand die de andere gevangenen gedurende heel die nacht met een sterk verhaal moet vermaken. De leider van de gevangenen, Barbe Noire, schuift het meest verse bloed naar voren als uitverkorene. Als zijn medegevangenen niet tot zonsopgang aan zijn lippen hangen, zal de jongen het met de dood moeten bekopen.

Crazy Money
6 oktober om 20u00, 30CC/Wagehuys, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven
Geld doneren zonder er voorwaarden aan te koppelen, in de ontwikkelingshulp koestert men er een zekere argwaan tegenover. Toch bewijst een experiment in het Oegandese dorp Busibi dat het kan werken. Organisatie Eight World gaf aan alle inwoners twee jaar lang een basisinkomen. Hoewel het niet voor ieder individu een succesverhaal werd, leverde de actie verrassende positieve resultaten op. De aanwezigheid op school steeg en mensen startten ondernemingen op en konden sparen. De grote gevolgen van een kleine som geld…

Desert Paradise
11 oktober om 20u00, Kinepolis, Bondgenotenlaan 145, 3000 Leuven
Wat kan een gemeenschap van een idyllisch afgelegen stadje doen wanneer de grootste werkgever besluit zich terug te trekken? Voor dat dilemma staan de inwoners van het Namibische woestijnstadje Oranjemund, wanneer het diamantbedrijf NAMDEB, de grootste werkgever van deze oase, besluit een groot deel van de medewerkers te ontslaan en wegtrekt. Zal Oranjemund een spookstad worden, of slagen de inwoners erin zichzelf opnieuw uit te vinden en een duurzame stad te creëren?

En route pour le milliard
12 oktober om 20u00, 30CC/Minnepoort, Dirk Boutslaan 62, 3000 Leuven
In 2000 streden Rwandese en Ugandese troepen zes dagen lang een bloederig conflict uit in Kisangani, in het noordoosten van DR Congo, om de controle van de mijnrijkdommen in de regio. Twintig jaar later trekken burgerslachtoffers van deze oorlog 1734 km over de Congorivier naar Kinshasa om erkenning en de beloofde compensatie op te eisen. Voor hen is er niet veel begrip; noch van de mensen in hun omgeving, noch van de medepassagiers op de boot en zeker niet van de officiële instanties.

Voor de films aan verminderd tarief dien je op voorhand in te schrijven via Missio
pub@missio.be / 02 679 06 42
Via de gastenlijst van Missio kun je op de dag van de vertoning je ticket aan verminderd tarief bemachtigen.

Ontdek het volledige programma van het Afrika Filmfestival op hun website