Dom André De Witte overleden

Op 25 april 2021 overleed Dom André De Witte onverwacht in Ruy Barbosa, Brazilië. Daar was hij bijna 46 jaar actief als Belgische missionaris.

Slechts 7 jaar na zijn priesterwijding kon André De Witte niet langer weerstaan aan zijn missionaire roeping. In november 1975 vertrok de Gentse priester naar Brazilië. Slechts enkele jaren later zou hij het er tot bisschop van Ruy Barbosa, in het Braziliaanse binnenland, schoppen. In 2020 gaf hij die bisschoppelijke fakkel door aan een lokale priester. Maar terugkeren naar België zat er voor André De Witte niet in. Als bisschop emeritus bleef hij ter plekke. Ten dienste staan van het evangelie en de lokale bevolking, dat was zijn lange leven.

André De Witte werd opgenomen in het ziekenhuis, maar toch kwam zijn overlijden erg onverwacht. De lokale kerkgemeenschap en de Belgische Kerk reageren met verstomming. Dom André werd op 26 april 2021 begraven in Brazilië.

Wij bieden iedereen die door dit verlies wordt getroffen, onze christelijke deelneming aan. We bidden dat Dom André mag thuiskomen bij de hemelse Vader.

Lees enkele reacties op het onverwachte overlijden van bisschop André De Witte op Kerknet.