Colloquium Omnes Gentes

Van 12 tot en met 14 november 2018 gaat het colloquium Omnes Gentes door. Religie, geweld en vredesopbouw staan centraal.

Wapenstilstand

In november vieren we de 100e verjaardag van de wapenstilstand na Wereldoorlog I. Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis, maar geen zaligmakend eindpunt. Vredesopbouw blijft immers nodig. Dat zei ook paus Benedictus XV in december 1918: Wapenstilstand stopt misschien wel het wapengekletter, maar ware vrede is nog niet bereikt. Daarom riep hij in zijn encycliek Quod Iam Diu op om te werken aan de ware vrede en haar af te smeken bij God.

Grote uitdaging

Ook vandaag, anno 2018, blijft vrede een grote uitdaging. Daarom is deze editie van Omnes Gentes gewijd aan het thema van vredesopbouw, religie en geweld. Wat is mogelijk? Wat zijn de uitdagingen, kansen, moeilijkheden? Internationale sprekers gaan er graag dieper op in.


Programma

Deze editie van het colloquium gaat door in Leuven (12 en 14 november) en Louvain-la-Neuve (13 november).
Bekijk het volledige programma


Schrijf je in

Samenwerking

Omnes Gentes is een samenwerking tussen Missio, Lumen Vitae en de theologische faculteit van de KU Leuven en UC Louvain. Samen laten we internationale sprekers aan het woord over actuele thema's, die in het bijzonder onze missionaire kerkgemeenschap aanbelangen.