Begin van de buitengewone missiemaand

Op 1 oktober 2019 begint de "buitengewone missiemaand", op vraag van paus Franciscus. Tijdens zijn homilie tijdens de vespers riep de paus ons op meer dan ooit onze talenten in te zetten om het goede te doen en het geloof te verspreiden.


Missionaire getuigen

Als we dat doen, zullen we allen missionarissen worden; aldus de paus. Dan zijn we waarlijk getuigen en zullen we iedereen vertellen dat we Hem ontmoet hebben en Hij in ons leeft en werkt. Onze zending is zo geen extra taak. Want onze inspiratie en ons geloof schemeren door in alles wat we doen. Onze levens spreken voor zich.


Geschenk

Paus Franciscus ziet zowel het leven als het geloof als een geschenk. Een geschenk dat wij ten dienste van anderen willen stellen, naar het voorbeeld van zoveel heiligen, martelaren en missionarissen. Maar ook een genade die we willen doorgeven aan anderen. Omdat wij zo door God bemind worden, is het onze taak ook anderen dat te laten voelen. En daarvoor moeten we als Kerk en gelovigen naar buiten durven treden.

Voorbeelden

Paus Franciscus haalde drie heel concrete voorbeeldfiguren aan, die gevierd worden in de missiemaand: Theresia van Lisieux, Franciscus Xaverius en Pauline Jaricot. Een zuster, een priester en een lekenvrouw. Voor paus Franciscus is dit het ultieme bewijs dat iedereen een zending is, missionaris is: man of vrouw, jong of oud, gewijd of leek ... Iedereen kreeg talenten en moet die inzetten. Dat vraagt soms moed, maar we staan nooit alleen.

Video

Op 1 oktober verscheen er ook een video van paus Franciscus over de buitengewone missiemaand:
Missionary Spring in the Church – The Pope Video 10 – October 2019