28e Vlaamse Vredesweek: 21/09/2017-02/10/2017

Van 21 september tot 2 oktober 2017 vindt de 28e Vlaamse Vredesweek plaats. Het initiatief gaat uit van vredesbeweging Pax Christi. Een dertigtal partners, waaronder Missio, steunt de campagne.

Vlaamse Vredesweek 2017

Liefdevol verzet

Hét kernwoord van deze Vlaamse Vredesweek is liefde. Die schuiven we immers naar voor. We hopen zo de toenemende polarisering in onze samenleving een halt toe te roepen. In plaats van toe te geven aan een wij/zij-denken, roepen wij op tot verbondenheid. Op die manier gaan de partners van de Vlaamse Vredesweek in liefdevol verzet tegen jammerlijke tendensen in onze maatschappij, net zoals Missio met haar nieuwe oktobercampagne tegen de stroom ingaat.

Activiteiten

In het kader van de Vlaamse Vredesweek worden heel wat activiteiten georganiseerd in heel Vlaanderen. Een groots evenement in Bozar trapt op 21 september alles op gang. Het volledige overzicht van de activiteiten is online te raadplegen.

Doe zelf mee

We kunnen enkel meer liefde in onze samenleving brengen als iedereen meedoet. Omdat liefde aanstekelijk werkt, nodigen de partners van de Vlaamse Vredesweek je uit een filmpje rond liefde te maken en dat te delen met de wijde wereld. Maak een filmpje waarin je antwoordt op de vraag "Wat betekent liefde voor mij?" en deel het op je eigen sociale media. Deel het zeker ook op de Facebook-pagina van Missio en die van de Vlaamse Vredesweek. Je kunt filmpjes ook insturen per e-mail: info@vredesweek.be.