Inspireren en verbinden: Kerk met toekomst

Hoe kunnen we gemeenschap vormen, nieuwe mensen aantrekken? Hoe behouden we onze traditie, maar vernieuwen we tegelijkertijd?

Wanneer:
19 oktober 2019 - 09u30 tot 15u00
Waar:
Damiaancentrum
Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven
We gaan samen op zoek naar een antwoord op bovenstaande vragen. Nikolaas Sintobin zet ons op weg. Daarna gaan we zelf aan de slag tijdens verschillende workshops.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan onderaan deze pagina.
We vragen geen inschrijvingsgeld, maar een vrije bijdrage is op de dag zelf welkom.

In samenwerking met Damiaan Vandaag
damiaan vandaag

 Volledig programma

9.30 u. Onthaal
10.00 u. Welkom
10.10 u. Inleiding door Nikolaas Sintobin
11.00 u. Pauze
11.15 u. Workshop 1 (te kiezen uit onderstaande lijst)
12.00 u. Lunch (vooraf inschrijven)
13.00 u. Workshop 2 (te kiezen)
13.45 u. Pauze
14.00 u. Gezamenlijke workshop
14.45 u. Slotmoment


Keuzelijst workshops

  • Nikolaas Sintobin: Kerk met toekomst en nieuwe media
  • De Inspiratiekaravaan zet ons aan het werk rond nieuwe vormen van kerk-zijn en gemeenschap vanuit de toekomst. Anja T’Kindt is bezieler van De Inspiratiekaravaan, in Gent.
  • Bart Geryl helpt ons gemeenschap vormen rond inspirerende figuren, in het bijzonder de figuur van Constant Lievens. Pater Lievens zette zich in India in voor de meest kwetsbaren. Bart Geryl droeg het proces voor zijn zalig- en heiligverklaring.
  • Het Gentse i-Lab, verbonden aan de Clemenspoort van Gent, zorgt voor een workshop rond ‘geloofscirkels’. Tijdens deze workshop denken we na over hoe we mensen op een eigentijdse manier kunnen verzamelen rond het evangelie.Gezamenlijke workshop: I-WAVE (door i-Lab)

De missie van dit project is een golf laten ontstaan van mensen die elkaar vinden in het zich positief inzetten om onze samenleving warmer, zorgzamer en duurzamer te maken. Figuren als pater Damiaan zijn hierbij onze inspiratiebron.

Inschrijven

U moet deze voorwaarden aanvaarden.