Voertuigen met een missie

Al veertig jaar ondersteunt Missio lokale kerkgemeenschappen bij de aankoop van een voertuig. Dat kan gebruikt worden door mensen die ter plekke ten dienste staan van anderen, bijvoorbeeld iemand die instaat voor catechese, ziekenzorg, de jongerenwerking … Missio steunt specifieke landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Zij kunnen steun krijgen bij de aankoop van een fiets, moto, driewieler of buitenboordmotor. We vragen ook steeds een lokale bijdrage. Bovendien wordt het voertuig ter plekke gekocht, om de lokale economie niet te ondermijnen en reparaties niet te bemoeilijken.
 • Vrouwenrechten in India
  Mahila, onze organisatie, komt op voor vrouwenrechten. Vooral slachtoffers van misbruik en geweld krijgen onze speciale aandacht. We leren vrouwen ook hoe ze kunnen landbouwen met oog voor het milieu en hun eigen noden.

  We richten ons vooral op vrouwen op het platteland, want die krijgen het het zwaarst te verduren. Een scooter helpt ons snel bij de vrouwen te raken. Dankzij jouw bijdrage kon Missio ons € 882 schenken. Onze lokale gemeenschap kon bijpassen, zodat Mahila nu over een scooter beschikt. De kwetsbare vrouwen kunnen nu meer dan ooit rekenen op onze zorgen en nabijheid.
  - Jyothi Pavuluri, India
 • Moto helpt onderwijs
  Het staat buiten kijf dat onderwijs erg belangrijk is. Maar het is ook een grote uitdaging, vooral in afgelegen gebieden. Onze priesters staan mensen niet alleen bij, ze dragen ook bij tot een goede vorming van de kinderen. Dankzij een moto kunnen ze de afgelegen dorpen makkelijk bereiken.

  Missio hielp ons een moto te kopen voor priester Suganthan van de St. Theresa's Chruch in Valaichenai; en eentje voor priester Ragel, van de Our Lady of Rosary Shrine in Pullamai. Zij kunnen hun pastorale taak nu veel beter opnemen. Mensen kunnen nu echt op hen rekenen.
  - Bisschop Joseph Ponniah, Sri Lanka
 • Catechese ondersteunen
  Dankzij de hulp van Missio kon ik tien fietsen aankopen voor de catechisten in mijn parochie. Ze bereiken de dorpen nu sneller en kunnen meer tijd doorbrengen met de gelovigen.
  - Priester John, India
 • School op wieltjes
  In ons Heilige Familiecollege loopt alles op wieltjes. De moto's die we konden kopen dankzij Missio (dus dankzij jou!) en steun van de abdij van Leffe, zitten daar voor iets tussen.

  We hebben nu drie moto's: één voor mij, voor de dagelijkse boodschappen en wat materiaal om de school aangenaam en in goede staat te houden. Een tweede voor één van onze leerkrachten. Die woont op 15 kilometer van de school. Te voet kost het hem te veel tijd, met het openbaar te veel geld. De derde moto (die kon ik kopen dankzij een superpromotie!) staat ten dienste van onze conciërge.
  - Zuster Chantal Karumbu, Democratische Republiek Congo