Voertuigen met een missie

Al meer dan veertig jaar ondersteunt Missio lokale kerkgemeenschappen bij de aankoop van een voertuig. Dat kan gebruikt worden door mensen die ter plekke ten dienste staan van anderen, bijvoorbeeld iemand die instaat voor catechese, ziekenzorg, de jongerenwerking … Missio steunt specifieke landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Zij kunnen steun krijgen bij de aankoop van een fiets, moto, driewieler of buitenboordmotor. We vragen ook steeds een lokale bijdrage. Bovendien wordt het voertuig ter plekke gekocht, om de lokale economie niet te ondermijnen en reparaties niet te bemoeilijken.
  • Priesters door modder en bergen
    Wij zijn een nieuwe parochie. Het was voor ons onmogelijk om zelf een motor aan te schaffen. En dat terwijl paus Franciscus de Kerk oproept om naar buiten te treden en om vooral de mensen in afgelegen gebieden op te zoeken en bij te staan. Eindelijk kunnen parochiepriesters weer tot in de meest afgelegen regio's raken. De vorige motor was afgeleefd en kon de modderige en bergachtige wegen niet meer aan.
    - Priester Damien Yirirwahandi, Sylverien Nkurikiyinka en bisschop Célestin Hakizimana, Rwanda
  • Zusters op de motor
    We hebben € 1 500 ontvangen en er het project mee gerealiseerd, zoals blijkt uit het rapport van Moeder Overste van de Sœurs du Très Saint Sauveur. Jouw gift is een verademing, niet alleen voor de zusters maar voor het hele bisdom Kribi. Dankzij de aankoop van de motors kunnen de zusters nu zieken bezoeken, samenkomen met gelovigen, de promotie van de vrouwenrechten beter ter harte nemen en de catechese verzorgen in de verschillende dorpen van de parochie.
    - Bisschop Damase Zinga Atangana, Kameroen