Pastorale projecten

Missio steunt kleinschalige pastorale projecten. Die zijn erg divers. We willen mensen vooral de kans geven hun geloof ten volle te beleven en te begrijpen. Ook pastorale vormingsprojecten, bijvoorbeeld rond de promotie van vrouwenrechten, krijgen onze steun.
 • Onderwijs en muziek in Libanon
  Libanon is er op economisch en sociaal vlak slecht aan toe.Begin augustus 2020 troffen zware explosies de haven van Beiroet. De lokale kerkgemeenschap beheert enkele scholen, om kinderen en jongeren te helpen vormen tot waardegedreven mensen.

  In verschillende parochies geven priesters, religieuzen en leken het beste van zichzelf. Ook kinderen en jongeren dragen een steentje bij. De parochie van Sint-Jozef, patroonheilige van het huisgezin, kan rekenen op een sterk kinderkoor, jeugdkoor en een groep jonge muzikanten. Vandaag zijn we op zoek naar fondsen voor nieuwe muziekinstrumenten. Zo kunnen deze geëngageerde kinderen en jongeren de misvieringen en andere samenkomsten prachtig opluisteren. Help hen licht en hoop te brengen in donkere tijden!
  - Pater Raphaël Aoun & Pater Charbel Daoud
 • Opvang, voeding en alfabetisering in de Democratische Republiek Congo
  Onze congregatie Filles de la Passion de Jésus et de Marie de douleur is onder andere actief in Mikondo, een arme wijk van Kinshasa (Democratische Republiek Congo).

  We beheren er een centrum waar we jonge kinderen – voornamelijk weeskinderen – opvangen, te eten geven en de beginselen van lezen en schrijven aanleren. Tot nu toe konden we dat met eigen middelen financieren. Door de impact van de coronacrisis is dit onmogelijk geworden. Daarom zoeken we nu dringend steun voor de aankoop van voedsel voor de weeskinderen en materiaal voor ons alfabetiseringsproject. We hopen dat de sympathisanten van Missio ons € 3000 kunnen schenken.
  - Zuster Veronique Hernandez
 • Vorming in Burkina Faso
  Van 12 tot 15 november 2020 organiseerden we in Ouagadougou een vorming voor de aalmoezeniers en de zuster-begeleidsters van het team voor Missio-Kinderen in Burkina Faso en Niger. De juridische bescherming van minderjarigen stond centraal. Honderden kinderen zullen hier in de toekomst wel bij varen. En dat was enkel mogelijk dankzij jouw steun. Bedankt!
  - Priester Isidore Sola Nombre