Pastorale projecten

Missio steunt diverse kleinschalige pastorale projecten. Die zijn erg divers. We willen mensen vooral de kans geven hun geloof ten volle te beleven en te begrijpen. Ook pastorale vormingsprojecten, bijvoorbeeld rond de promotie van vrouwenrechten, krijgen onze steun.
 • Onderwijs & gemeenschapsleven
  We zaten in de kapel voor het gezamenlijk gebed. Buiten waaide het, het waaide heel hard. Plots slaakte een zuster een kreet. Door de raampjes van de kapel zagen we hoe de wind het dak van het vlakbij gelegen schooltje afrukte en onze kant opdreef. Een deel van het dak smakte effectief tegen de muur van onze kapel. Het was voor alle aanwezige zusters een beangstigende ervaring.

  We hadden 3 364 euro nodig om alles te herstellen. Dankzij de 2 500 euro die Missio ons gaf, kregen we de herstelling rond. Zo kunnen we weer als gemeenschap leven en onze onderwijstaak voortzetten.
  - Zuster Catherine Takotshe Wandjowo, Tshumbe, Democratische Republiek Congo
 • Geloof beleven en verspreiden
  “Onze lokale zustergemeenschap kreeg steen van Missio voor de aankoop van een hostieoven en materiaal om hosties te snijden. Zo vermijden we lange verplaatsingen om hosties te kopen. We houden dan meer tijd over voor pastorale taken. Het helpt onze gemeenschap om ons geloof te beleven en te verspreiden. Bovendien hebben we een beetje inkomsten uit de hostieverkoop.”
  - Zuster Virginie Tshibangu, Democratische Republiek Congo